Forex Palmas 3

Reiser til Arguineguín.


Arguineguín er en idyllisk liten by på den solrike sydkysten. Velkommen til Vings familieparadis Sunwing Arguineguín Seafront, rett ved havet.


Til tross for at stadig flere hotell dukker opp langs kysten, har det idylliske lille stedet Arguineguín beholdt sin opprinnelige karakter. Besøkende kommer hit for å nyte hav og sol, og samtidig oppleve det kanariske hverdagslivet. Fiskebåtene tøffer hver morgen inn med fersk fisk som du senere på dagen kan nyte på de lokale restaurantene. Selv WHO har slått fast at klimaet langs denne kysten er blant verdens beste og mest helsebringende. Luften er ren, og det er tørt og solfylt nesten hele året.


Sunwing Arguineguín Seafront.


Ved det utrolig populære Sunwing Arguineguín Seafront bor du fantastisk fint rett ved havet. Leilighetene er moderne og har utsikt mot hagen og Atlanterhavet. Dessuten har du alt det Sunwing Family Resorts alltid tilbyr – et stort bassengområde med oppvarmet basseng, Lollo & Bernie-klubben og profesjonell underholdning.


Luksus i Arguineguín.


Dersom du skal reise til Arguineguín uten barn, og vil ha en komfortabel ferie med det lille ekstra, er det flere hotell i Arguineguín som tilbyr nettopp dette. Se for eksempel på Radisson Blu Resort Gran Canaria som ligger på strandpromenaden mellom Patalavaca og Anfi Beach.


Kanariøyenes fineste strand?


Tyve minutters spasertur fra byen ligger en av Kanariøyenes flotteste strender, Anfi Beach. Stranden har klart badevann og kritthvit korallsand. For å komme hit er det bare å følge gangveien fra hotellet langs hovedveien mot Patalavaca og deretter fortsette langs vannet hele veien til Anfi Beach.


Les mer om Arguineguín.


Nyttige tips.


Sunwing Family Resorts Fin sandstrand Lokale restauranter Luksushotell Behagelig klima Helårsreisemål.


Våre gjesters vurdering Arguineguín.


4 / 5 Basert på 68777 tilbakemeldinger.


Barnevennlig.


Underholdning.


Sport & aktiviteter.


Vis flere anmeldelser.


Strender.


I Arguineguín er det flere strender å velge mellom.


Strender i Arguineguín.


Paralavaca har en omlag 150 meter lang sandstrand. Badebukten i sentrale Arguineguín er noe steinete og har svart lavasand.


Ca. 1 km utenfor Arguineguín ligger El Perchel-stranden. Her kan du bade både i havet og i det naturlige havsbassenget. Området tilbyr komfortable fasiliteter som toaletter, lekeplass og det er lett tilgjengelig for bevegelseshemmede.


Mellom Arguineguín og Puerto Rico ligger Anfi-stranden. På de fleste strender kan man leie solsenger og parasoller.


Anfi Beach – volleyball og hvit sandstrand.


Stranden Anfi Beach ligger i Arguineguín, og har herlig turkisblått vann og finkornet hvit sand. Stranden er ca. 200 meter lang og relativt langgrunn ved lavvann. Her kan du spille volleyball eller drive med ulike vannsportaktiviteter. Når det er høyvann kan det forekomme store bølger og sterke understrømmer.


Les mer om strendene på Gran Canaria.


Mat, drikke og uteliv.


Mat, drikke og uteliv.


Arguineguín har flere restauranter med varierte menyer. De fleste ligger i kjøpesenteret Ancona og nede ved havnen. Hver morgen kommer fiskebåtene inn med fersk fisk, som du senere kan nyte på lokale små restauranter.


Les mer om mat og drikke på Gran Canaria.


Det finnes barer og puber i Arguineguín, de fleste ligger i tilknytning til kjøpesenteret Ancora. Er du ute etter litt bedre uteliv, kan du dra inn til Puerto Rico, fem kilometer unna. Der finner du både barer, puber og nattklubber. Alt ligger i nærheten av shoppingsenteret, og utelivet starter sent på kvelden og pågår til tidlig morgen.


Les mer om utelivet på Gran Canaria.


Shopping.


I Arguineguín er det noen få butikker og supermarkeder. Her finner du også shoppingsenteret La Marea, med både klesbutikker og skobutikker. Minimarkedet på hotellene er som regel dyrere enn de vanlige dagligvarebutikkene. De fleste butikker holder stengt i siestaen fra kl. 13.00 til kl. 16.00.


Marked.


Hver tirsdag holdes det marked i Arguineguín. Det er lurt å ta turen tidlig om morgenen før det blir for varmt og utvalget minker. Markedet begynner som regel om morgenen og avsluttes på tidlig ettermiddag.


Shopping utenfor Arguineguín.


I Puerto Rico-dalen, omlag fem kilometer unna, ligger det et kjøpesenter med butikker, restauranter og fornøyelsestilbud. Provinshovedstaden Las Palmas, syv mil nordover, har et enda bedre og større utvalg.


Les mer om shopping på Gran Canaria.


Sport og trening.


Sport og trening.


I Arguineguín er det gode forhold for fotturer, sykling og ulike vannsportaktiviteter. Flere av hotellene, som f.eks. Sunwing Arguineguín Seafront har også et variert treningstilbud.


Golf.


Hvis du vil bytte bort solsengen med en runde med golf på ferien i Arguineguín, kan vi anbefale et besøk til Salobre Golf & Resort. Det ligger også en golfbane på nordsiden av Gran Canaria.


Les mer her for informasjon og bestilling.


Les mer om sport og trening på Gran Canaria.


Aktiviteter og severdigheter.


Aktiviteter og severdigheter.


På Anfi Beach kan du teste ut aktiviteter som vannscooter, pedalbåt, fallskjerm etter båt og tandemflyvning. Ønsker du tilgang på andre aktiviteter og underholdning, kan vi anbefale Sunwing Arguineguín Seafront som tilbyr bl.a. spill, leker og proffe kveldshow med dans og musikk.


Les mer om aktiviteter på Gran Canaria.


Arguineguín er et fint utgangspunkt for ulike utflukter og opplevelser. Det er flere fordeler med å bestille utflukter gjennom Ving, som f.eks. at alle nødvendige forsikringer er på plass og alle sikkerhetskrav oppfylt.


Les mer om severdigheter på Gran Canaria.


Utflukter.


Våre utflukter gir deg muligheten til å se flere sider av reisemålet ditt på trygge og komfortable måter. Bestiller du hos Ving kan du være sikker på at alle forsikringer er i orden, at det er klare regler for avbestilling og endringer, og at det går klart frem hva som er inkludert. Utfluktsprogrammet varierer i løpet av sesongen, hvilket innebærer at ikke alle utflukter alltid går. Dette gjelder spesielt i starten og mot slutten av sesongen.


Tapaskveld på Tango & Capaco.


Bli med til Tango & Capaco, også kjent som Tango Tapas, og nyt en kveld med god tapas samtidig som du får lære mer om Gran Canaria og spansk matlaging. Eierne, Juan og Oliver, er med oss hele kvelden og vil guide oss gjennom alle rettene.


Skål for Gran Canaria!


På denne utflukten besøker vi både en bodega og en vinfabrikk. Snacks og prøvesmaking av viner er inkludert. Vi gjør også et stopp i «De tusen palmers dal» samt fjellandsbyen Fataga.


Idylliske Mogán.


En fin halvdagstur til Puerto de Mogán, også kjent som Gran Canarias Venezia. Vi drar dit på markedsdagen, så den som vil kan benytte sjansen til å handle litt. Lunsj med drikke er inkludert.


Shopping og sightseeing i Las Palmas.


Bli med på en heldagsutflukt til provinshovedstaden Las Palmas, spekket med kultur, historiske severdigheter, shopping og uterestauranter med hyggelig stemning.


Et kontinent i miniatyr.


En populær heldagsutflukt gjennom Gran Canarias vakre landskap. Utflukten, som er en av de beste i programmet vårt, byr på en dag full av naturopplevelser. Lunsj med drikke til er inkludert.


Perchel Beach Club.


På Perchel Beach Club, rett utenfor Arguineguín, kan du oppleve det lille ekstra i ferien. Her kan du bade i det oppvarmede infinity-bassenget og nyte vakker havutsikt i tillegg til god mat og drikke i restaurantene og barene på området.


Katamaranen Afrikat 69.


Unn deg en deilig dag på havet, med sol og bading om bord på katamaranen Afrikat 69. All drikke hele dagen samt en enkel lunsjtallerken er inkludert.


Multiacuatic.


Gå ikke glipp av muligheten til å se delfiner og hvaler i sitt rette element. Bli med på en unik opplevelse om bord på katamaranen Multiacuatic. Ett glass brus eller vann er inkludert.


Fottur med vinsmaking.


Bli med på en herlig dag med vinsmaking og lett vandring til to vingårder. Vinsmaking og enkel tapas er inkludert i prisen. Utflukten arrangeres fra midten av oktober til slutten av juni.


Fjellvandring i Roque Nublo.


Opplev Gran Canarias fantastiske natur og flere klimasoner på denne fjellturen. mat og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres fra midten av oktober til slutten av juni.


Fottur Camino de la Plata.


En følelse av frihet og en mulighet til å se en annen og litt mer ukjent side av Gran Canaria. Bli med på fottur langs Camino de la Plata – Sølvveien – en gammel rute fra urbefolkningen guanchenes tid. Mat og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres fra midten av oktober til slutten av juni.


Fjellvandring Las Lagunetas.


Bli med på tur i de frodige fjellene på øyas nordøstlige side, med utsikt over Las Palmas. Mat og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres fra midten av oktober til slutten av juni.


Canyoning in the rainforest - Juving i regnskogen.


På denne utflukten får du oppleve natur, glede og spenning. Juving, eller canyoning, er en morsom friluftsaktivitet som passer for både grupper og familier, og gir en unik ferieopplevelse.


The rainforest tour - Gran Canarias regnskog.


Her får du oppleve det grønneste området på Gran Canarias, den urgamle regnskogen Bosque de Doramas. Du får nyte forfriskende bad i naturskapte basseng og fossefall, lære om stedets dyr og vekster og smake lokale produkter.


The Red Canyon.


Her får du oppleve fjellandskapet på sørsiden av Gran Canaria, besøke historiske ruiner, nyte vakker utsikt og smake på lokale produkter. Opplev det beste av Gran Canarias natur og historie.


Via Ferrata.


Nyt en spennende og adrenalinfylt naturopplevelse der du får kombinere klatring og fottur i fantastiske omgivelser.


Volcano's heart tour - Vulkantur.


Nyt solnedgangen fra Gran Canarias høyestliggende område. På denne utflukten får du virkelig sett at øya har mye mer å by på enn sol og badestrender. Opplev imponerende raviner, vulkankratere, enorme steinformasjoner og grønne skoger.


Ettermiddagsbåttur med Afrikat 69.


En deilig ettermiddag på havet med katamaranen Afrikat 69. Båtturen passer fint for deg som gjerne vil finne på noe litt utpå dagen. All drikke om bord samt et enkelt måltid er inkludert. Obs! Utflukten arrangeres i perioden juni–oktober.


Hvordan du tar deg rundt.


Hvordan du tar deg rundt.


Den beste måten å se og oppleve Gran Canaria på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.


Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.


Du kan reise til de fleste store turiststedene på øya med buss, taxi eller leiebil. Fra piren i Arguineguín går det ferge til Puerto de Mogán og Puerto Rico.


Buss.


Arguineguín har gode bussforbindelse med andre steder på øya. Bussene som kjører på sørsiden av øya er blå. Det ligger flere bussholdeplasser oppe ved den store rundkjøringen langs hovedveien.


Ferge.


Fra piren til høyre for stranden går det ferge til Puerto de Mogán og Puerto Rico.


Les mer om hvordan du kommer deg rundt på Gran Canaria.


Fakta.


Vår service på reisemålet.


Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunwing Arguineguin Seafront har Resort Service hele døgnet.


Reiser med omtanke.


Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.


Lover og lokale skikker.


Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.


Karneval.


Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas går det sv stabelen 10.–26. februar 2023 og i Maspalomas/Playa del Inglés 9.–19. mars 2023, med en stor parade 18. mars. I karnevalsukene er det livlig i gatene med musikk til sen natt/tidlig morgen, og enkelte gater stenges i perioder. Ekstra livlig er det rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.


Pridefestival.


En annen årlig folkefest i Maspalomas/Playa del Inglés er Pridefestivalen som finner sted 4.–14. mai 2023. Det arrangeres også en pridefestival på vinteren, Maspalomas Winter Pride, vanligvis i november (datoen for 2023 er ikke bekreftet). Det blir stort sett tilsvarende forhold som under karnevalet (se over), men festlighetene arrangeres rundt omkring på øya.


Valuta og betaling.


Euro (EUR). Flere minibanker. Bankkort aksepteres i stor utstrekning.


Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.


Tidsforskjell.


Norsk tid –1 time.


Elektrisitet.


220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.


Språk.


I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.


Øvrig informasjon.


Til tider livlig trafikk. Kupert terreng, fortau mangler.


Kart.


Fly og transport.


Fly og transport.


Flytid.


Ca. 5 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.


Slik reiser du hit.


Ving tilbyr charterreiser til Arguineguín året rundt.


Du kan dessuten reise med Ving til Arguineguín hele året med rutefly.


Flyet lander på flyplassen Gando utenfor Las Palmas.


Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Arguineguín. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Gando rett utenfor Las Palmas til hotellet ditt er ca. 1 time til 1 time og 30 minutter (ca. 45 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.


Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.


Easy Travel.


Bor du på vårt Sunwing Arguineguín Seafront og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.