Forex Palmas 2

Resor till Arguineguín.


Arguineguín är en idyllisk liten by på den solsäkra sydkusten, välkommen till Vings familjeparadis Sunwing Arguineguín Seafront, direkt vid havet.


Trots att flera hotell vuxit upp längs kusten har den idylliska lilla fiskebyn Arguineguín bevarat sin genuina karaktär med kanariskt vardagsliv, trots alla besökare som reser hit för att njuta av havet och solen. Varje morgon lämnar fiskebåtarna den färska fisken, som du senare på dagen kan njuta av på rustika små restauranger med rutiga dukar. Just den här kuststräckan har ett klimat som, enligt världshälsoorganisationen WHO, hör till världens bästa och mest hälsosamma. Luften är ren och det är torrt och soligt nästan hela året om.


Sunwing Arguineguin Seafront.


På omåttligt populära Sunwing Arguineguín Seafront bor du fantastiskt fint, direkt vid havet. Lägenheterna är fräscha och har utsikt mot trädgården och den glittrande Atlanten. Dessutom har du allt det som Sunwing Family Resorts alltid erbjuder – till exempel det stora härliga poolområdet med uppvärmd pool, Lollo & Bernie-klubben och proffsiga shower.


Lyx i Arguineguin.


Om du ska resa till Arguineguin utan barn, och vill ha en bekväm semester med lite extra guldkant finns det flera hotell i Arguineguin som erbjuder just detta. Titta till exempel på Radisson Blu Resort Gran Canaria som ligger på strandpromenaden mellan Patalavaca och Anfi Beach.


Kanarieöarnas bästa strand?


Tjugo minuters promenad från byn ligger en av Kanarieöarnas bästa stränder, Anfi Beach, med klart och salt badvatten och kritvit korallsand. Det är bara att följa gångvägen ovanför hotellen längs med huvudvägen fram till Patalavaca och sedan fortsätta längs vattnet hela vägen till Anfi Beach.


Läs mer om Arguineguín.


Bra att veta.


Sunwing Family Resorts Fin sandstrand Lokala restauranger Lyxhotell Bra klimat Resor året runt.


Våra kunder om Arguineguín.


4 / 5 Baseras på 68777 svar.


Barnvänligt.


Mat & Dryck.


Fler omdömen.


Stränder.


I Arguineguín finns ett flertal stränder att välja mellan.


Stränder i Arguineguín.


I Patalavaca finns en cirka 150 meter lång sandstrand. Badviken i centrala Arguineguín är något stenig och har svart lavasand.


Cirka 1 kilometer utanför Arguinegíun ligger El Perchel-stranden. Här kan du bada både i havet och i den naturliga havspoolen. Området erbjuder bekväma faciliteter som toalett, lekplats och är lättillgängligt för funktionshindrade.


Mellan Arguineguín och Puerto Rico ligger Anfi-stranden. På de flesta stränder finns solstolar och parasoller att hyra.


Anfi Beach - volleyboll och vit sandstrand.


I Arguineguín ligger stranden Anfi Beach med härligt turkosblått vatten och finkornig vit sand. Stranden är cirka 200 meter lång och relativt långgrund vid ebb. Här kan du också spela volleyboll eller ta del av de vattensporter som finns. Stora vågor och ett kraftigt utsug vid högvatten kan förekomma.


Läs mer om stränder på Gran Canaria.


Mat, dryck och nattliv.


Mat, dryck och nattliv.


I Arguineguín finns flera restauranger med olika menyer. Dessa hittar du främst i shoppingcentret Ancona och i hamnen. Varje morgon lämnar fiskebåtarna den färska fisken som du senare på dagen kan njuta av på rustika små restauranger.


Läs mer om mat och dryck på Gran Canaria.


I Arguineguín finns det barer och pubar, flera ligger i anslutning till shoppingcentret Áncora. Söker du ett intensivare nattliv finner du detta i Puerto Rico fem kilometer bort. Där hittar du barer, pubar och nattklubbar. Allt ligger koncentrerat vid shoppingcentret. Nattlivet börjar sent och pågår fram till gryningen.


Läs mer om nattliv på Gran Canaria.


Shopping.


I Arguineguín hittar du ett mindre antal butiker och supermarkets. Det finns även ett shoppingcentrum vid namn La Marea med kläds- och skobutiker. Snabbköpen på hotellen är oftast dyrare än de vanliga livsmedelskedjorna. De flesta affärer stänger cirka kl. 13.00-16.00 för siesta.


Marknad.


Varje tisdag hålls en marknad i Arguineguín. Ett tips är att gå dit tidigt på morgonen, innan det blir för varmt och medan många sakerna fortfarande finns kvar. Marknaden brukar börja vid morgonen och sluta tidig eftermiddag.


Shopping utanför Arguineguín.


I Puerto Rico-dalen, cirka fem kilometer bort, finns ett shoppingcentrum med affärer, restauranger och andra nöjen. Ett större utbud av shopping hittar du i Las Palmas, provinshuvudstaden sju mil norrut.


Läs mer om shopping på Gran Canaria.


Sport och Träning.


Sport och Träning.


I Arguineguín kan du ägna dig åt vandring, cykling och olika vattensporter. Flera hotell, exempelvis Sunwing Arguineguín Seafront erbjuder också ett varierat träningsutbud.


Golf.


Vill du variera lata dagar på solstolen med att spela golf kan du under din vistelse i Arguineguín besöka Salobre Golf & Resort. Vill du se mer av ön samtidigt som du passar på att spela golf finns även en golfbana på norra delen av Gran Canaria.


Läs mer här för information och bokning.


Läs mer om sport och träning på Gran Canaria.


Aktiviteter och sevärdheter.


Aktiviteter och sevärdheter.


Vid Anfi Beach finns ett flertal vattenaktiviteter som jetski, paddelsurfing, trampbåt, fallskärm efter båt och tandemflygning. Önskar du olika dags- och kvällsaktiviteter för hela familjen ska du boka Sunwing Arguineguín Seafront. Här väntar bland annat lekar samt proffsiga dans- och musikspäckade kvällsshower.


Läs mer om aktiviteter på Gran Canaria.


Arguineguín är en bra utgångspunkt för olika utflykter och upplevelser. Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda.


Läs mer om sevärdheter på Gran Canaria.


Utflykter.


Våra utflykter ger dig chansen att se fler sidor av ditt resmål under trygga, bekväma former. Bokar du med Ving kan du vara säker på att alla försäkringar är i ordning, att det finns tydliga regler för av- och ombokning, samt att det är tydligt vad som ingår. Utflyktsprogrammet varierar under säsongen, vilket innebär att inte alla utflykter alltid körs. Detta gäller särskilt i början och mot slutet av säsongen.


Tapaskväll på Tango & Capaco.


Följ med till Tango & Capaco även känt som Tango Tapas och njut av härliga tapasrätter samtidigt som du får lära mer om spansk matlagning och Gran Canaria. Ägarna Juan och Oliver kommer finnas med under kvällen och guida dig genom kvällens rätter.


Skål för Gran Canaria!


På den här utflykten besöker vi både en bodega och en vinfabrik. Smakprov på vinerna och snacks ingår. Vi gör också ett stopp i de tusen palmernas dal och bergsbyn Fataga.


Idylliska Mogan.


En fin halvdagstur till Puerto de Mogán, också känd som Gran Canarias Venedig. Vi kommer dit på marknadsdagen, så den som vill kan passa på att shoppa. Lunch med dryck ingår.


Shopping och sightseeing i Las Palmas.


Följ med på en heldagsutflykt till provinshuvudstaden Las Palmas som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, shopping och ett trivsamt caféliv.


En kontinent i miniatyr.


En populär heldagsutflykt genom Gran Canarias vackra landskap. Dagen är fylld av naturupplevelser och utflykten är något av det bästa i vårt program. Lunch med dryck ingår.


Perchel Beach Club.


På Perchel Beach Club strax utanför Arguineguín kan du sätta lite extra guldkant på semestern. Här kan du njuta av en härlig utsikt över havet, sköna bad i den uppvärmda infinitypoolen och välsmakande måltider och drycker från restauranger och barer på området.


Katamaranen Afrikat 69.


Unna dig en härlig dag på havet ombord på katamaranen Afrikat 69 med bad direkt från båten. Fri dryck hela dagen samt en lätt lunchtallrik ingår.


Multiacuatic.


Gå inte miste om möjligheten att se delfiner och valar i deras rätta element. Följ med på en unik upplevelse ombord på katamaranen Multiacuatic. Ett glas läsk eller vatten ingår.


Vandring och vinprovning.


Följ med på en härlig dag med vinprovning och lättare vandringar på två vingårdar. Vinprovning och enkel tapas ingår. Utflykten arrangeras från mitten av oktober till slutet av juni.


Bergsvandring Roque Nublo.


Upplev Gran Canarias fantastiska natur och flera klimatzoner på denna vandring i bergen. Mat och dryck ingår inte. Utflykten arrangeras från mitten av oktober till slutet av juni.


Bergsvandring Camino de la Plata.


En känsla av frihet och en chans att se ett Gran Canaria man annars inte ser. Följ med på vandring längs Camino de la Plata, eller Silvervägen, en led med anor från guanchernas tid. Mat och dryck ingår inte. Utflykten arrangeras från mitten av oktober till slutet av juni.


Bergsvandring Las Lagunetas.


Vandra i de grönskande bergen på öns nordöstra sida med utsikt över Las Palmas. Mat och dryck ingår inte. Utflykten arrangeras från mitten av oktober till slutet av juni.


Canyoning in the rainforest – Canyoning i regnskogen.


På denna utflykt får du uppleva spänning, glädje och natur. Canyoning är en härlig äventyrsport som passar bra för både grupper och familjer och här får du en unik semesterupplevelse.


The rainforest tour – Regnskogen.


Här får du uppleva Gran Canarias grönaste delar, den uråldriga Bosque de Doramas. Njut av uppfriskande bad i naturliga pooler och vattenfall, lär dig om djur och växter i området och smaka på lokala produkter.


The Red Canyon.


Här får du uppleva det bergiga landskapet på södra Gran Canaria, besöka historiska ruiner, njuta av fantastiska utsikter och smaka på lokala produkter. Upplev det bästa av Gran Canarias natur och historia.


Via Ferrata.


Njut av en spännande och adrenalinfylld naturupplevelse där du kombinerar klättring och vandring i fantastiska miljöer.


Volcano's heart tour - Vulkanturen.


Njut av solnedgången från Gran Canarias högsta område. På denna tur får du se att ön är så mycket mer än sol och bad. Upplev häpnadsväckande raviner, vulkankratrar, stora stenformationer och grönskande skog.


Eftermiddagskryssning med Afrikat 69.


En härlig eftermiddag på havet ombord på en fin katamaran. Turen passar perfekt för dig som föredrar att göra en utflykt lite senare på dagen. Fri dryck hela kryssningen samt en lätt måltid ingår. Obs! Utflykten arrangeras under perioden juni-oktober.


Hur du tar dig runt.


Hur du tar dig runt.


Det bästa sättet att se och uppleva Gran Canaria är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.


Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.


Du kan resa till de flesta stora turistorterna på ön med buss, taxi eller hyrbil. Från piren i Arguineguín går det en färja till Puerto de Mogán och Puerto Rico.


Buss.


Arguineguín har goda bussförbindelser med andra orter på Gran Canaria. Bussar som trafikerar den södra delen av ön är blå. Det ligger flera busstationer uppe vid den stora rondellen, längs huvudvägen.


Färja.


Från piren till höger om stranden går en färja som tar dig till Puerto de Mogán och Puerto Rico.


Läs mer om hur du tar dig runt på Gran Canaria.


Fakta.


Vår service på resmålet.


Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer. Gäster på Sunwing Arguineguín Seafront har Resort Service dygnet runt.


Resa med omtanke.


Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.


Vaccinationer.


Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.


Lagar och lokala värderingar.


I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.


Karneval.


Den årliga karnevalen är en stor folkfest på Gran Canaria. I Las Palmas äger den rum 10-26/2 2023 och i Maspalomas/Playa del Inglés 9-19/3 2023, med en stor parad den 18/3. Under karnevalsveckorna är det livligt på gatorna och musik spelas till sen natt/tidig morgon och vissa gator stängs tidvis av. Extra livligt är det runt hotellen längs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.


Pridefestival.


En annan årlig folkfest i Maspalomas/Playa del Inglés är Pridefestivalen som äger rum 4-14/5 2023. Det finns även en pridefestival under vintern, Maspalomas Winter Pride, som vanligtvis arrangeras i november (datum för 2023 ligger inte fast). Förhållandena är i stort sett som under karnevalen (se ovan) men det arrangeras festligheter runt om på ön.


Valuta och betalning.


Euro (EUR). Uttagsautomater finns. Kort accepteras i stor utsträckning.


Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.


Tidsskillnad.


Svensk -1 timme.


El.


220 volt. Adapter behövs inte.


Språk.


I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.