Forex Palmas 5

Reiser til Puerto Rico.


Når du reiser til Puerto Rico får du en perfekt kombinasjon av fine strender og Vings varierte hotell for enhver smak, familie og lommebok. Familievennlig, eller litt mer voksent og avdempet? Det er opp til deg.


Puerto Rico på Gran Canaria er et av Vings mest populære og solsikre reisemål på Kanariøyene. Hotellene er plassert nederst i de tre dalene som munner ut i stranden og Puerto Ricos sentrum. Nede i sentrum ligger det et stort, nyrenovert kjøpesenter med flere restauranter, barer og uteserveringer. Det finnes også noen populære pianobarer og diskotek.


Sol og bad i Puerto Rico.


Den flere hundre meter lange sandstranden er beskyttet av to moloer, og passer like godt for lek i vannkanten som for en svømmetur i soloppgangen. Dersom du ikke vil bade i havet har stedet to store bassengområder med saltvann. Følger du strandpromenaden vestover kommer du snart til Playa Amadores med sin vakre halvmåneformede strand.


Barnevennlige hotell i Puerto Rico.


I Puerto Rico tilbyr Ving gode hotellalternativ for både store og små familier. Vårt Family Garden-hotell Altamar er et populært familiehotell som tilbyr aktiviteter for hele familien. Hotellet ligger nær både stranden og sentrum, med en praktfull havutsikt. Natural Park er et godt valg for deg som vil ha natur og turløyper i nærheten av hotellet.


En ferie for voksne.


For voksne som reiser uten barn anbefaler vi et av våre Prime Select- eller Prime Comfort-hotell. Det meste ligger til rette for en avslappende ferie der soling og badeliv står i fokus. Dersom du vil skjemme bort deg selv eller ditt reisefølge skal du velge Marina Suites nede ved havnen i Puerto Rico. Dette hotellet er en av favorittene blant gjestene våre.


Puerto Rico – året rundt.


Puerto Rico holder åpent året rundt, og med Ving kan du reise når og hvordan du vil. Du kan velge vår komfortable charter, eller bestille en reise med valgfri reiselengde på de datoene som passer deg. Uansett hva du velger kan du bestille våre beste hotell, benytte deg av vår reiselederservice og naturligvis delta på våre utflukter.


Les mer om Puerto Rico.


Nyttige tips.


Family Garden Fine sandstrender Mange restauranter Solsikkert All Inclusive Hotell for voksne Helårsreisemål.


Våre gjesters vurdering Puerto Rico.


4,1 / 5 Basert på 112474 tilbakemeldinger.


Barnevennlig.


Underholdning.


Vis flere anmeldelser.


Strender.


Puerto Rico har en 400 meter lang, hesteskoformet sandstrand med en molo i hver ende. Stranden er langgrunn, velstelt og består av finkornet, lys sand. Her kan du prøve deg på et ulike aktiviteter og vannsporter. Det er utleie av solsenger på stranden og langs den lile strandpromenaden ligger det flere lunsjrestauranter.


Amadoresstranden.


I bukten ved siden av ligger Playa Amadores, nærmest en tvillingby til Puerto Rico, med en lang, hvit sandstrand. Det går en gangvei mellom de to stedene og turen tar ca. 30 minutter. Få gjerne med deg solnedgangen fra piren.


Les mer om strendene på Gran Canaria.


Mat, drikke og uteliv.


Mat, drikke og uteliv.


Puerto Rico har et stort utvalg restauranter som tilbyr både lokal og internasjonal mat. I sentrum ligger det et stort kjøpesenter med flere restauranter og uteserveringer. Mange av restaurantene har dans til levende musikk, og det forekommer ofte at det spilles skandinavisk musikk. Nede ved stranden finner du små, koselige lunsjsteder.


Båt og sjarmerende restauranter.


Fra moloen i Puerto Rico går det båter til de trivelige nabostedene Puerto de Mogán og Arguineguín. Der kan du spise god, kanarisk mat på sjarmerende små restauranter.


Les mer om mat og drikke på Gran Canaria.


Utelivet i Puerto Rico er heftig, med gjester i alle aldre og av mange nasjonaliteter. Her finner du mange utesteder med dans, musikkpuber og karaokebarer. Mye av utelivet er konsentrert rundt kjøpesenteret i Puerto Rico. Som de fleste andre steder i Spania begynner utelivet sent, og pågår frem til ut på morgenkvisten.


Les mer om utelivet på Gran Canaria.


Shopping.


Puerto Rico har et godt shoppingtilbud på stedets kjøpesenter, med både butikker og supermarkeder. De fleste butikkene har stengt i siestaen mellom kl. 13.00 og kl. 16.00.


Marked.


På fredager er det marked i Puerto de Mogán, 20 kilometer unna, og på tirsdager i Arguineguín, 5 kilometer unna. Fra Puerto Rico går det båter til begge stedene. Markedene holdes om formiddagen, og vi anbefaler å komme tidlig, før det blir for varmt og vareutvalget er utplukket. Det er flere markeder i området rundt Puerto Rico, bl.a. i San Fernando.


Shopping utenfor Puerto Rico.


To mil østover ligger Playa del Inglés, med sydsidens beste shoppingtilbud. For et større utvalg anbefales hovedstaden Las Palmas eller det store kjøpesenteret Atlántico. Las Palmas ligger syv mil fra Puerto Rico og Atlántico ligger halvveis til flyplassen.


Les mer om shopping på Gran Canaria.


Sport og trening.


Sport og trening.


I Puerto Rico kan du spille tennis og squash, ta fotturer, skle, spille golf og delta i ulike vannsportaktiviteter som f.eks. dykking og snorkling.


Anfi Tauro Golf.


På Anfi Tauro Golf, ca. 3 km fra Puerto Rico, kan du spille golf på en unik mesterskapsbane samt en 9-hullssløyfe. Anlegget ligger i vakre omgivelser med palmer og storslagne vulkanske klipper. Golfbanen. Golfbanan, som er bygget i Arizona-stil, er designet av de kjente, amerikanske arkitektene von Hagge, Smelek og Baril. En morsom golfopplevelse som passer for både gjennomsnittsgolfere og singelspillere.


Les mer her for informasjon og bestilling av tider på enkelte baner.


Les mer om sport og trening på Gran Canaria.


Aktiviteter og severdigheter.


Aktiviteter og severdigheter.


Puerto Rico tilbyr et godt utvalg av aktiviteter. I havnen kan du velge mellom ulike typer båtutflukter: fisketur, seiltur og tur med en av Europas største katamaraner. På stranden kan du prøve windsurfing, vannscooter og surfing. I tillegg kan du spille minigolf og besøke Angry Birds Park i Puerto Rico.


Dyphavsfiske.


Dyphavsfiske er en aktivitet for alle som liker både spenning og fiske. Du kan velge mellom å fiske eller bare nyte en dag på havet. Er du er heldig kan du også se delfiner underveis. Kontakt en av Vingvertene for mer informasjon.


Angry Birds Park.


Rett nedenfor kjøpesenteret i Puerto Rico ligger temaparken Angry Birds Park. Her har de mange morsomme aktiviteter for både store og små barn.


Multiacuatic.


Studer livet under havoverflaten gjennom glassbunnen på en katamaran. Turen går gjennom et vernet område der man får mulighet til å se både hvaler og delfiner. Turen kan noen ganger ta litt lengre tid, hvis været tillater et badestopp. Hvis du mot formodning ikke skulle få sett verken hval eller delfin, tilbyr Multiaquatic en ny tur. Kontakt en Vingvert for mer informasjon eller bestilling.


Les mer om aktiviteter på Gran Canaria.


Vil du se mer av Gran Canaria er du velkommen til å delta på en eller flere av våre utflukter. Du kan også leie bil og utforske øya i ditt eget tempo.


Les mer om severdigheter på Gran Canaria.


Utflukter.


Våre utflukter gir deg muligheten til å se flere sider av reisemålet ditt på trygge og komfortable måter. Bestiller du hos Ving kan du være sikker på at alle forsikringer er i orden, at det er klare regler for avbestilling og endringer, og at det går klart frem hva som er inkludert. Utfluktsprogrammet varierer i løpet av sesongen, hvilket innebærer at ikke alle utflukter alltid går. Dette gjelder spesielt i starten og mot slutten av sesongen.


Tapaskveld på Tango & Capaco.


Bli med til Tango & Capaco, også kjent som Tango Tapas, og nyt en kveld med god tapas samtidig som du får lære mer om Gran Canaria og spansk matlaging. Eierne, Juan og Oliver, er med oss hele kvelden og vil guide oss gjennom alle rettene.


Skål for Gran Canaria!


På denne utflukten besøker vi både en bodega og en vinfabrikk. Snacks og prøvesmaking av viner er inkludert. Vi gjør også et stopp i «De tusen palmers dal» samt fjellandsbyen Fataga.


Idylliske Mogán.


En fin halvdagstur til Puerto de Mogán, også kjent som Gran Canarias Venezia. Vi drar dit på markedsdagen, så den som vil kan benytte sjansen til å handle litt. Lunsj med drikke er inkludert.


Shopping og sightseeing i Las Palmas.


Bli med på en heldagsutflukt til provinshovedstaden Las Palmas, spekket med kultur, historiske severdigheter, shopping og uterestauranter med hyggelig stemning.


Et kontinent i miniatyr.


En populær heldagsutflukt gjennom Gran Canarias vakre landskap. Utflukten, som er en av de beste i programmet vårt, byr på en dag full av naturopplevelser. Lunsj med drikke til er inkludert.


Perchel Beach Club.


På Perchel Beach Club, rett utenfor Arguineguín, kan du oppleve det lille ekstra i ferien. Her kan du bade i det oppvarmede infinity-bassenget og nyte vakker havutsikt i tillegg til god mat og drikke i restaurantene og barene på området.


Katamaranen Afrikat 69.


Unn deg en deilig dag på havet, med sol og bading om bord på katamaranen Afrikat 69. All drikke hele dagen samt en enkel lunsjtallerken er inkludert.


Multiacuatic.


Gå ikke glipp av muligheten til å se delfiner og hvaler i sitt rette element. Bli med på en unik opplevelse om bord på katamaranen Multiacuatic. Ett glass brus eller vann er inkludert.


Fottur med vinsmaking.


Bli med på en herlig dag med vinsmaking og lett vandring til to vingårder. Vinsmaking og enkel tapas er inkludert i prisen. Utflukten arrangeres fra midten av oktober til slutten av juni.


Fjellvandring i Roque Nublo.


Opplev Gran Canarias fantastiske natur og flere klimasoner på denne fjellturen. mat og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres fra midten av oktober til slutten av juni.


Fottur Camino de la Plata.


En følelse av frihet og en mulighet til å se en annen og litt mer ukjent side av Gran Canaria. Bli med på fottur langs Camino de la Plata – Sølvveien – en gammel rute fra urbefolkningen guanchenes tid. Mat og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres fra midten av oktober til slutten av juni.


Fjellvandring Las Lagunetas.


Bli med på tur i de frodige fjellene på øyas nordøstlige side, med utsikt over Las Palmas. Mat og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres fra midten av oktober til slutten av juni.


Canyoning in the rainforest - Juving i regnskogen.


På denne utflukten får du oppleve natur, glede og spenning. Juving, eller canyoning, er en morsom friluftsaktivitet som passer for både grupper og familier, og gir en unik ferieopplevelse.


The rainforest tour - Gran Canarias regnskog.


Her får du oppleve det grønneste området på Gran Canarias, den urgamle regnskogen Bosque de Doramas. Du får nyte forfriskende bad i naturskapte basseng og fossefall, lære om stedets dyr og vekster og smake lokale produkter.


The Red Canyon.


Her får du oppleve fjellandskapet på sørsiden av Gran Canaria, besøke historiske ruiner, nyte vakker utsikt og smake på lokale produkter. Opplev det beste av Gran Canarias natur og historie.


Via Ferrata.


Nyt en spennende og adrenalinfylt naturopplevelse der du får kombinere klatring og fottur i fantastiske omgivelser.


Volcano's heart tour - Vulkantur.


Nyt solnedgangen fra Gran Canarias høyestliggende område. På denne utflukten får du virkelig sett at øya har mye mer å by på enn sol og badestrender. Opplev imponerende raviner, vulkankratere, enorme steinformasjoner og grønne skoger.


Ettermiddagsbåttur med Afrikat 69.


En deilig ettermiddag på havet med katamaranen Afrikat 69. Båtturen passer fint for deg som gjerne vil finne på noe litt utpå dagen. All drikke om bord samt et enkelt måltid er inkludert. Obs! Utflukten arrangeres i perioden juni–oktober.


Hvordan du tar deg rundt.


Hvordan du tar deg rundt.


Den beste måten å se og oppleve Gran Canaria på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.


Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.


Fra Puerto Rico kan du komme deg til de fleste store feriestedene på øya med buss, taxi eller leiebil.


Buss.


Bussene som går langs sørsiden av øya er grønne eller blå. Det finnes også lokalbusser, linje 32 og 33, som kjører innom Puerto Rico. Disse går riktignok ikke like ofte. Hovedbussterminalen ligger i øvre Puerto Rico på Avenida de la Cornisa 1.


Båt.


Fra moloen til høyre for stranden går det ferge til Puerto de Mogán og Arguineguín.


Les mer om hvordan du kommer deg rundt på Gran Canaria.


Fakta.


Vår service på reisemålet.


Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.


Reiser med omtanke.


Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.


Lover og lokale skikker.


Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.


Karneval.


Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas går det sv stabelen 10.–26. februar 2023 og i Maspalomas/Playa del Inglés 9.–19. mars 2023, med en stor parade 18. mars. I karnevalsukene er det livlig i gatene med musikk til sen natt/tidlig morgen, og enkelte gater stenges i perioder. Ekstra livlig er det rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.


Pridefestival.


En annen årlig folkefest i Maspalomas/Playa del Inglés er Pridefestivalen som finner sted 4.–14. mai 2023. Det arrangeres også en pridefestival på vinteren, Maspalomas Winter Pride, vanligvis i november (datoen for 2023 er ikke bekreftet). Det blir stort sett tilsvarende forhold som under karnevalet (se over), men festlighetene arrangeres rundt omkring på øya.


Valuta og betaling.


Euro (EUR). Minibanker finnes.


Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.


Tidsforskjell.


Norsk tid –1 time.


Elektrisitet.


220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.


Språk.


I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.


Øvrig informasjon.


Ikke egnet for bevegelseshemmede – kupert terreng, trapper og bratte bakker. Puerto Rico ekspanderer fortsatt kraftig og flere hotell og leiligheter vil bli berørt av støy fra byggearbeider.